Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kaikki tuotteemme ovat merinolampaanvillaa:

Hylkii kosteutta ja likaa

Ei ole sähköistä

Eristää kylmää ja lämpöä

 

Merinovillatuotteemme ovat puhdasta ja eettisesti tuotettua merinovillaa, joka ei kuormita ympäristöä tai vahingoita eläimiä. 

Edistää pintaverenkiertoa – käytetään estämään makuuhaavoja sairaaloissa, sekä lämmittämään vastasyntyneitä. Reumaatikot kertovat hyötyvänsä villan lämmöstä. Villatuotteita käytetään myös fysioterapeuttisissa hoidoissa.

Villa ei hiosta, nukut oman ruumiinlämpösi ympäröimänä. Jos hikoilet jostakin syystä (kuten vaihdevuodet tms.) niin villa ei tunnu kostealta. Et joudu etsimään ”kuivaa” paikkaa vuoteessa, jolloin heräily ja unissaan pyöriminen vähenevät ja unen laatu paranee. Villa voi imeä itseensä jopa 30 prosenttia vettä tuntumatta iholla kostealta, keinokuidut vain muutaman prosentin.

Alkuperäiskansat käyttävät villaa jopa autiomaan kuumuudessa koska se pitää viileänä (+37 on vähemmän kuin +50 astetta). Näinpä villa on erinomainen materiaali kesälläkin (esim. kesämökillä).

Villa on helppohoitoista - villapeitteen käyttöikä on pitkä, jopa yli 20 vuotta. Se myös puhdistaa itse itseään, joten pesua ei suositella, vaan villa puhdistetaan tuulettamalla, harjaamalla ja imuroimalla. Aito villa myös tuoksuu uutena joidenkin mielestä voimakkaasti villalle, mutta se laimenee ajan kuluessa. Se siis ei ole vika vaan ominaisuus joka kertoo tuotteen olevan kunnossa ja puhdasta uutta villaa kuten woolmark-sertifikaatti vaatii. Usein "hajuton" villa on pesty pilalle ja siinä voi olla teollista lanoliinia luonnollisen sijaan.